Virkistys & urheilu -blogi
minusta
Virkistys & urheilu -blogi

Kiinnostaako sinuakin urheilu ja vapaa-aika, sekä erilaiset harrastusmahdollisuudet? Kun tarvitset ideoita uusiin treeneihin, motivaatiota, vinkkejä tai tukea urheilun aloittamiseen, haluamme olla avuksi sinulle. Tässä blogissa jaamme tietoa urheilusta sekä virkistys mahdollisuuksista, toivottavasti saat myös uusia ideoita. Voit myös jakaa omia kokemuksiasi ja kuulemme mielellämme millaisia kokemuksia lukijoillamme on urheilusta sekä vapaa-ajan vietosta. Perehdymme myös erilaisiin urheiluvälineisiin sekä niiden huoltoon, sillä haluathan että laitteesi sekä varusteesi palvelevat sinua pitkällä tähtäimellä. Urheilussa ja urheiluvälineissä on myös jatkuvasti muuttuvia trendejä, jotka vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Lämpimästi tervetuloa lukemaan blogia ja oli sitten kyse laskettelusta, sähköpyöräilystä tai suppalusta, toivottavasti voimme innostaa sinua uuden lajin pariin!

tag

Virkistys & urheilu -blogi

Venetelakka – turvallinen säilytyspaikka veneelle

Ben Anderson

Kesäloma ja veneily kuuluvat yhteen, eikö niin? Veneen säilytyskausi saattaa toisinaan olla pidempi kuin itse veneilykausi, ja myös siksi on tärkeää, että vene säilytetään turvassa ja hyvässä kunnossa. Venetelakka on yksi vaihtoehto, kun halutaan varmistaa veneen turvallinen säilytys. Tässä blogissa kerromme, mikä venetelakka on ja mitä hyötyjä siitä on veneen omistajalle.

Venetelakka on tehty veneen säilyttämiseen

Venetelakka on varmaankin kaikille veneen omistajille tuttu käsite. Se on paikka, jossa venettä voi säilyttää esimerkiksi talven yli tai pidemmän aikaa silloin, kun sitä ei käytetä. Venetelakalla tarkoitetaan yleensä telinettä, johon vene nostetaan ja jossa sitä säilytetään maissa. Venetelakan on näppärä säilytyspaikka veneelle, koska sen avulla venettä voi säilyttää omassa rannassa ja ottaa käyttöön joustavasti ja nopeasti veneilykauden alkaessa.

Vene kannattaa suojata hyvin

Yksi tärkeimmistä asioista veneen säilytyksessä on suojaaminen. Venetelakka kannattaa myös kattaa esimerkiksi talvisuojalla tai venepressulla, joka suojaa venettä sateelta, tuulelta ja lumelta. Jos veneen säilytysaika on pitkä, kannattaa varmistaa, että se on suojattu hyvin lumelta, naarmuilta, auringonvalolta, pölyltä, tuulelta, sateelta ja lialta.

Venetelakan hankinta tehdään tarpeiden mukaan

Oikeanlaisien venetelakan valinta on tärkeää sen vuoksi, että se vaikuttaa veneen säilymiseen hyvässä kunnossa. Venetelakat kannattaa asentaa rantaan niin että veneen saa vedettyä kokonaan kuivalle maalle. Parhaassa tapauksessa venetelakat tarjoavat erittäin hyvät olosuhteet veneiden säilyttämiseksi niin, että vene pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa. Venetelakkaa valitessa, kannattaa varmistaa, että se on sopiva omalle veneelle ja asennettu oikein rantaan.

Veneen koko vaikuttaa telakan kokoon

Venetelakan valintaan vaikuttaa myös veneen koko. Pienelle veneelle riittää yleensä yksinkertaisempi ja kevyempi telakka kuin isommalle purjeveneelle tai moottoriveneelle. Suurimmat telakat pystyvät säilyttämään isojakin veneitä. Veneen säilytys ja talvisäilytys omassa rannassa voi olla edullisempi vaihtoehto kuin sisähallissa. Venetelakka on tärkeä osa veneen säilytystä ja käyttöä, ja sen käyttäminen on suositeltavaa talvella ja silloin, kun venettä ei käytetä pitkään aikaan. Kannatta myös muistaa, että huolellinen veneen säilytys takaa myös sen, että vene säilyy hyvässä kunnossa kaudesta toiseen.

 

Lopuksi, venetelakka on tärkeä osa veneen säilytystä, joka takaa veneen turvallisen säilytyksen ja säilymisen hyvässä kunnossa. Kannattaa valita omiin tarpeisiin ja veneen kokoon sopiva telakka. Venetelakka suojaa venettä kosteudelta ja ilmasto-olosuhteilta. Kun valitaan oikeanlainen telakka, voidaan varmistaa, että vene on hyvässä kunnossa seuraavalla veneilykaudella.


jaa