Virkistys & urheilu -blogi
minusta
Virkistys & urheilu -blogi

Kiinnostaako sinuakin urheilu ja vapaa-aika, sekä erilaiset harrastusmahdollisuudet? Kun tarvitset ideoita uusiin treeneihin, motivaatiota, vinkkejä tai tukea urheilun aloittamiseen, haluamme olla avuksi sinulle. Tässä blogissa jaamme tietoa urheilusta sekä virkistys mahdollisuuksista, toivottavasti saat myös uusia ideoita. Voit myös jakaa omia kokemuksiasi ja kuulemme mielellämme millaisia kokemuksia lukijoillamme on urheilusta sekä vapaa-ajan vietosta. Perehdymme myös erilaisiin urheiluvälineisiin sekä niiden huoltoon, sillä haluathan että laitteesi sekä varusteesi palvelevat sinua pitkällä tähtäimellä. Urheilussa ja urheiluvälineissä on myös jatkuvasti muuttuvia trendejä, jotka vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Lämpimästi tervetuloa lukemaan blogia ja oli sitten kyse laskettelusta, sähköpyöräilystä tai suppalusta, toivottavasti voimme innostaa sinua uuden lajin pariin!

tag

Virkistys & urheilu -blogi

Shuffleboard on mukava ja helppo seurapeli

Ben Anderson

Monet seurapelit ovat helppoja ja nopeita oppia ja tarjoavat mukavaa ajanvietettä ja vaihtelua esimerkiksi illanviettoon. Shuffleboardin eli pöytäcurlingin pelaamiseen tarvitaan vain siihen tehty pöytä ja kivet, joten aloittaminen on yksinkertaista ja helppoa. Tällä kertaa aiheenamme on shuffleboard peli, mitä välineitä sen pelaamiseen tarvitaan sekä pelin säännöt. Jos pöytäcurlingin aloittaminen kiinnostaa, kannattaa lukea pelistä lisää tämänkertaisesta kirjoituksesta. Tervetuloa blogin pariin ja toivottavasti löydät täältä mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa aiheesta.

Pöytäcurlingin pelaamiseen tarvitaan pöytä, kiekot ja pelaajat

Pöytäcurlingin pelaamiseen tarvitaan siihen tehty pöytä, vähintään kaksi pelaajaa ja neljä kiveä tai kiekkoa molemmille pelaajille tai joukkueille. Shuffleboard sopii pelattavaksi joko kahden pelaajan tai neljän pelaajan kesken. Jos pelaajia on neljä, pelataan peliä kahden hengen joukkueissa. Shuffleboard pöytiä on saatavilla erikokoisia eli pöydälle ei ole olemassa standardikokoa, vaan koon voi valita sen mukaan, mikä sopii tilaan parhaiten. Pöydän malli on yleensä pitkä ja kapea ja se on valmistettu puusta, jonka pinta lakataan hyvin liukuvaksi. Pöydän voi varustaa pöytälevyllä, joka suojaa pelipöytää silloin, kun sitä ei käytetä pelaamiseen ja se mahdollistaa myös pöydän monipuolisen käytön muuhunkin tarkoitukseen. Mikäli kiinnostaa hankkia shuffleboard, esimerkiksi Suomen Biljardimyynti Oy:lta löytyy kattava valikoima.

Pöytäcurling-pelin kulku ja säännöt

Pöytäcurlingissa on tavoitteena kerätä enemmän pisteitä kuin vastustaja. Peli pelataan yleensä joko 15 pisteeseen tai 21 pisteeseen saakka ja se jatkuu niin kauan, että pistemäärä on saavutettu. Silloin, kun pelaajia on kaksi, pelataan peliä 15 pisteeseen saakka. Kun pelaajia on neljä, pelataan sitä 21 pisteeseen saakka. Pelaajat liu'uttavat kiekkoja pöydän pinnalla, tarkoituksena saada ne mahdollisimman hyvälle pistealueelle niin, että ne eivät tipu kouruun. Pöydän pintaan on merkitty pistealueet, 1, 2 ja 3. Pelaajasta pöydän toisessa päässä oleva alue on kolmen pisteen arvoinen, keskellä pöytää on kahden pisteen alue ja lähimpänä pelaajaa yhden pisteen alue. Se pelaaja tai joukkue, jonka kiekko on lähempänä pelialueen vastakkaista reunaa, on erän voittaja ja saa pisteet siitä erästä, sen mukaisesti, millä pistealueella kiekko on. Jos kiekko on osittain pelialueen ulkopuolella, mutta ei osu valliin, kutsutaan sitä nimellä "Hanger" ja siitä saa neljä pistetä. Voittaja on pelaaja tai joukkue, joka saavuttaa ensimmäiseksi tavoitepistemäärän.


jaa