Virkistys & urheilu -blogi
minusta
Virkistys & urheilu -blogi

Kiinnostaako sinuakin urheilu ja vapaa-aika, sekä erilaiset harrastusmahdollisuudet? Kun tarvitset ideoita uusiin treeneihin, motivaatiota, vinkkejä tai tukea urheilun aloittamiseen, haluamme olla avuksi sinulle. Tässä blogissa jaamme tietoa urheilusta sekä virkistys mahdollisuuksista, toivottavasti saat myös uusia ideoita. Voit myös jakaa omia kokemuksiasi ja kuulemme mielellämme millaisia kokemuksia lukijoillamme on urheilusta sekä vapaa-ajan vietosta. Perehdymme myös erilaisiin urheiluvälineisiin sekä niiden huoltoon, sillä haluathan että laitteesi sekä varusteesi palvelevat sinua pitkällä tähtäimellä. Urheilussa ja urheiluvälineissä on myös jatkuvasti muuttuvia trendejä, jotka vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Lämpimästi tervetuloa lukemaan blogia ja oli sitten kyse laskettelusta, sähköpyöräilystä tai suppalusta, toivottavasti voimme innostaa sinua uuden lajin pariin!

tag

Virkistys & urheilu -blogi

Sähköpyörän huolto kannattaa tehdä valmistajan ohjeiden mukaan

Ben Anderson

Sähköpyörän säännöllinen huolto on tärkeää ja se kannattaa aina tehdä valmistajan ohjeiden mukaan. Hyvällä huollolla voidaan varmistaa sähköpyörän turvallisuus ja moitteeton toiminta ja puhdistus ja huolto lisäävät myös sen käyttöikää huomattavasti. Mukavaa, kun löysit blogin pariin. Tämänkertainen aihe on sähköpyörän huolto, joten jos olet uusi sähköpyörän omistaja, toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa huollosta.

Sähköpyörän hyvä huolto on tärkeää

Sähköpyörästä on tullut erittäin suosittu kulkuvälinen ja moni taittaa sillä mielellään työmatkat ja muut arjen ja vapaa-ajan pidemmät ja lyhemmät matkat. Sähköpyörässä on sähkömoottori ja ne jaetaan yleensä sähköavusteisiin pyöriin ja sähköpyöriin. Sähköavusteinen pyörä avustaa ainoastaan poljettaessa ja sähköpyörä, jonka moottori voidaan käyttää halutessa. Sähköpyörä on suhteellisen suuri rahallinen investointi, joten siitä kannattaa huoltaa hyvin, että se säilyy hyvässä kunnossa. Sähköpyörän huolto poikkeaa siten tavallisesta pyörästä, että sen moottoria voi huoltaa ja korjata vain asiantunteva ammattilainen, mutta siitä voi myös huolehtia itse monella tavalla.

Sähköpyörää kannattaa huoltaa säännöllisesti itse

On tärkeää, että sähköpyörän huolto-ohjelmaa noudatetaan, mutta sen kunnosta voi myös huolehtia itse monella tavalla. Sähköpyörä kannattaa aina pitää puhtaana. Ennen sähköpyörällä liikkeellelähtöä kannattaa aina varmistaa, että akussa on riittävästi latausta, koska ilman akkua sähköpyörällä ajaminen voi olla raskasta. Akun lataamiseen kannattaa käyttää vain sille tarkoitettua laturia ja akku säilyy parhaassa käyttökunnossa, jos sitä säilytetään huoneenlämmössä. Äärilämpötiloissa akun toiminta ei välttämättä ole optimaalista. Ketjut ja rattaat kannattaa puhdistaa ja öljytä säännöllisesti, kuten myös tarkistaa, että rengaspaineet ovat optimaaliset.

 Sähköpyörän säännöllinen huolto-ohjelma pitää pyörän kunnossa

Sen lisäksi, että huolehtii itse sähköpyörästä, tulee se viedä säännöllisesti ammattimaiseen huoltoon, kuten Star-Velos. Yleensä sähköpyörän huolto-ohjelmaksi suositellaan ensihuoltoa, vuosihuoltoa ja tarvittaessa käyttöönottohuoltoa. Ensihuolto tehdään yleensä silloin, kun pyörällä on ajettu joko noin 200 – 300 kilometriä tai kolme kuukautta. Ensihuollossa tarkistetaan, että kaikki osat ovat pysyneet säädöissä ja niille sopivissa kireyksissä. Vuosihuolto on kattavampi huolto, jossa kaikki osat tarkistetaan huolellisesti, ja pyörän ohjelmistot päivitetään. Käyttöönottohuolto kannattaa tehdä silloin, jos pyörä on seissyt pitkään käyttämättömänä. Käyttöönottohuollossa tarkistetaan, että pyörä on turvallinen käyttää.


jaa